TEKNIK

Gillar du teknik, programmering och webbutveckling? Siktar du högt och ser en ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning framför dig? På teknikprogrammet hittar du gymnasieutbildningen för dig som vill ha vägen öppen mot högskola och universitet samtidigt som du blir attraktiv på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet. Här får du utveckla din problemlösningsförmåga i matematik, fysik, kemi, programmering, teknik och dator- och nätverksteknik. Dessutom läser du också kreativa kurser som digitalt skapande och webbutveckling.

Vi samarbetar med företag för att ge dig case att arbeta med utifrån de kurser du läser, allt för att utbildningen i så stor utsträckning som möjligt ska kopplas till arbetslivet och verkligheten.

Teknisk media, på teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik

Skapa tekniska lösningar och digitala produktioner som logotyper, foto, ljud- och filmproduktioner, animeringar, webbproduktion och programmering. Här får du lära dig om idéskapande och projektledning, utveckla metoder för problemlösning och nytänkande.

Med skarpa case tillsammans med företag i näringslivet för att ge dig som elev en inblick i ditt kommande arbetsliv och meriterande erfarenheter. Du får dessutom behörighet till högskola och universitet oavsett vilket spår du väljer.

Ingenjörsvetenskap, på teknikprogrammet, med inriktning informations- och medieteknik

På Järvsögymnasiet läser du ingenjörsvetenskap på teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Det gör att du kombinerar kreativa kurser som entreprenörskap samtidigt som du får behörighet till alla tekniska utbildningar på högskola och universitet.

Här blir du väl rustad med alla matematikkurser 1-5, fysik 1-2, kemi 1 och teknik. Näringslivet behöver alla ingenjörer de kan få och är därför intresserade av att träffa och engagera dig som elev. Det gör att vi har flera framstående företag kopplade till utbildningen som ger dig som elev en direkt koppling till arbetslivet och inblick i vad en ingenjör egentligen arbetar med, vilket kan variera mycket. Det är ett stimulerande och variationsrikt yrke där du ofta har stor frihet och inflytande.

Efter gymnasiet

Ditt naturliga val är sannolikt en ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning av något slag. Samtidigt ligger vägen öppen för de flesta andra utbildningar på högskola och universitet. Du kan läsa de allra flesta samhällsvetenskapliga, ekonomiska och tekniska utbildningar.

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!