AFFÄRSUTVECKLING

Vill du driva affärsutveckling, resa världen runt och arbeta på spännande platser eller vill du driva ditt eget turismföretag? Affärsutveckling och turism är utbildningen för dig som vill ha alla vägar öppna ut i världen, gillar att resa och ser dig själv arbeta eller driva företag såväl här hemma som ute i världen. Vill du skaffa dig djupa kunskaper och färdigheter inom turismbranschen och samtidigt en ekonomisk utbildning med behörighet för universitetsstudier i ekonomi eller juridik, då är det här din utbildning!

På Järvsögymnasiet har vi en helt unik utbildning med affärsutveckling och tursim som inte finns på någon annan skola i Sverige. Vår kombination ger dig en praktisk ekonomiutbildning. Här fördjupar vi kunskaper inom företagsekonomi, marknadsföring och försäljning, entreprenörskap och besöksnäring på en av Sveriges hetaste turistorter.

Affärsutveckling, på hotell- och turismprogrammet

Utbildningen ligger under hotell och turismprogrammet och ger dig kunskaper och färdigheter inom hotell- och turismbranschen med möjlighet till utlandspraktik i årskurs 3 för den som vill. Du får inblick i och praktisk erfarenhet av hur branschen fungerar, dessutom goda möjligheter till arbete parallellt med studierna samt en biljett ut i världen som anställningsbar i princip varsomhelst på vårt jordklot.

Högskolebehörighet

Hos oss läser du kurser så du har högskolebehörighet efter gymnasiet. Du läser alltså svenska 1-3, engelska 5-6 och och har möjlighet att läsa upp till matematik 3.

Efter gymnasiet

Du kan arbeta inom turismbranschen antingen här hemma eller utomlands. Du har goda erfarenheter av vad det innebär att driva eget företag, så har du en idé eller dröm du vill förverkliga har du kompetensmässigt alla möjligheter till det. Du har samma behörighet till högskola och universitet som elever som läst ekonomi- och samhällsprogrammet. Du kan därför plugga till ekonom, civilekonom, jurist, fastighetsmäklare eller i princip vilken ekonomisk eller samhällsvetenskaplig utbildning du vill.

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!