DIGITAL MEDIEPRODUKTION

Är du en kreativ person som gillar att filma och skapa digitalt och samtidigt vill ha vägen öppen till universitetet? Då ska du välja Digital medieproduktion och utvecklas inom kommunikation, marknadsföring och digital produktion med programvaror som InDesign, Illustrator och Photoshop.

Inom Digital medieproduktion får du skapa och formge olika typer av trycksaker och digitala produktioner som logotyper, foto, ljud- och filmproduktioner, animeringar, webbproduktion och programmering. Du får lära dig om idéskapande och projektledning, utveckla metoder för problemlösning och nytänkande. Ett stort inslag i utbildningen är film och redigering där du själv till stor del styr i vilka miljöer du filmar och uttrycket i filmen i samspel med läraren och proffs från branschen.

Vi arbetar med skarpa case tillsammans med företag i branschen för att ge dig som elev en inblick i ditt kommande arbetsliv och meriterande erfarenheter. Du får dessutom behörighet till högskola och universitet oavsett vilket spår du väljer.

Kommunikationsspåret

Har du mer intresse av den samhälls-humanistiska sidan ska du välja kommunikationsspåret. Där läser du kurser som kulturhistoria, estetik och kommunikation, medieproduktion och medier, samhälle och kommunikation. En samhälls- och journalistinriktad utbildning.

Teknikspåret

Är du mer intresserad av den tekniska sidan ska du välja teknikspåret. Där läser du dator- och nätverksteknik, matematik 2-3, fysik, kemi och teknik.

Efter gymnasiet

Du kan arbeta inom mediebranschen med grafisk formgivning, grafisk produktion, text och journalistik eller plugga vidare på högskola eller universitet. Pluggar du vidare kan du givetvis välja en medieinriktning av något slag, som t.ex. kommunikatör, digital marknadsförare, marknadsförare i sociala medier, 3D-teknik m.m. Du kan dessutom söka de allra flesta samhällsvetenskapliga utbildningar, och går du teknikspåret är vägen öppen för alla ekonomiska och många tekniska utbildningar utöver de samhällsvetenskapliga.

Programblad

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!