DIGITAL MEDIEPRODUKTION

Är du en kreativ person som gillar att filma och skapa digitalt och samtidigt vill ha vägen öppen till universitetet? Då ska du välja digital medieproduktion och utvecklas inom kommunikation, marknadsföring och digital produktion med programvaror som InDesign, Illustrator och Photoshop.

Inom digital medieproduktion får du skapa och formge olika typer av trycksaker och digitala produktioner som logotyper, foto, ljud- och filmproduktioner, animeringar, webbproduktion och programmering. Du får lära dig om idéskapande och projektledning, utveckla metoder för problemlösning och nytänkande. Ett stort inslag i utbildningen är film och redigering där du själv till stor del styr i vilka miljöer du filmar och uttrycket i filmen i samspel med läraren och proffs från branschen.

Vi arbetar med skarpa case tillsammans med företag i näringslivet för att ge dig som elev en inblick i ditt kommande arbetsliv och meriterande erfarenheter. Du får dessutom behörighet till högskola och universitet oavsett vilket spår du väljer.

Hos oss har du den unika möjligheten att läsa digital medieproduktion antingen på det estetiska programmet eller på teknikprogrammet. Det gör att du kan välja det program som passar dig bäst samtidigt som du fördjupar dig inom digital medieproduktion.

Digital medieproduktion, inom det estetiska programmet, inriktning estetik och media

Har du mer intresse av den samhälls-humanistiska sidan ska du välja digital medieproduktion på det estetiska programmet. Där läser du kurser som kulturhistoria, estetik och kommunikation, medieproduktion och medier, samhälle och kommunikation. En samhälls- och journalistinriktad utbildning.

Digital medieproduktion, inom teknikprogrammet, inriktning informations- och medieteknik

Är du mer intresserad av teknik och matematik så ska du välja teknikprogrammet. Där läser du dator- och nätverksteknik, matematik 2-3, fysik, kemi och teknik. En naturvetenskaplig och teknisk utbildning.

Efter gymnasiet

Du kan arbeta inom mediebranschen med grafisk formgivning, grafisk produktion, text och journalistik eller plugga vidare på högskola eller universitet. Pluggar du vidare kan du givetvis välja en medieinriktning av något slag, som t.ex. kommunikatör, digital marknadsförare, marknadsförare i sociala medier, 3D-teknik m.m. Du kan dessutom söka de allra flesta samhällsvetenskapliga utbildningar, och går du teknikspåret är vägen öppen för alla ekonomiska och många tekniska utbildningar utöver de samhällsvetenskapliga.

Programblad

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!