VANLIGA FRÅGOR

Hur loggar jag in i skolplattformen Quiculum?

Kopiera länken: https://jarvgym.quiculum.se/start/

Elever loggar in via Google: fornamn.efternamn@jarvgym.se

Vårdnadshavare loggar in via Bank ID. I Quiculum kan ni följa era barns skoldagar. Du kan även ladda ner mobilappen Quiculum och välja Järvsögymnasiet, därifrån sköter du enkelt sjukfrånvaro. Det går även bra att ringa till oss för att anmäla sjukfrånvaro. Ring mellan kl 8:00 – 9:30 på 0651-12131.

Hur söker jag till Järvsögymnasiet?

Det kan se olika ut beroende på var i landet du bor. Du kan även fråga din studie- och yrkesvägledare, SYV, om hjälp. Bor du i Hälsingland, Gävleborg eller Dalarna söker du som vanligt via Dexter. Du som bor på andra platser i landet uppger vid ansökan:

  • Skolnamn: Järvsögymnasiet
  • Skolkod: 2116
  • Programkod: HT, ES eller TE

HT för affärsutveckling och turism eller äventyrsturism. ES för digital medieproduktion på det estetiska programmet. TE för digital medieproduktion teknikprogrammet samt ingenjörsvetenskap.

  • Är du intresserad av elevboende? Maila oss så får du veta mer.
  • Buss- och tågkort fungerar lika som för kommunala skolor.
  • Du har även möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg via CSN.

Du är välkommen att vända dig till oss för frågor kring hur du söker till Järvsögymnasiet, info@jarvgym.se eller 0651-121 31.

Var ligger skolan?

Mitt i Järvsö på Stationsgatan 27 – alldeles centralt i Järvsö och väldigt nära järnvägstationen. Skolans läge är viktigt för oss eftersom kommunikationerna med buss och tåg är jätteviktiga. Byggnaden är en historisk byggnad i Järvsö, som byggdes på 1950-talet och huserade då den lokala polisen.

Vad behöver jag för att vara behörig till de olika utbildningarna?

För att bli antagen till affärsutveckling och turism och äventyrsturism behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska och godkända betyg i minst fem andra ämnen.

För att bli antagen till digital medieproduktion och ingenjörsvetenskap behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska och godkända betyg i minst nio andra ämnen. För teknikprogrammet ska tre av de nio övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Hur gör jag för att välja spår?

Du som söker till affärsutveckling och turism eller äventyrsturism på hotell- och turismprogrammet kommer att få välja spetskompetensspåret eller högskolespåret när du börjar hos oss. Det valet kan inte göras via antagningsenheten. Vi hjälper dig med det när du är antagen.

Är det bra mat på Järvsögymnasiet?

Vi har superbra mat på Järvsögymnasiet, all mat är lagad från grunden i grannbyn Arbrå. Gustavssons servering och catering lagar traditionell husmanskost med så mycket lokala produkter som möjligt. De värnar, precis som Järvsögymnasiet, om miljö och kvalité och använder enbart svenskt kött och svenska mejeriprodukter i matlagningen.

Hur söker jag arbete på Järvsögymnasiet?

Skicka in din intresseanmälan till oss på info@jarvgym.se. Gärna med en personlig beskrivning av dig själv, dina meriter och utbildningar.

Finns det fullständigt elevhälsoteam?

Ja, elevhälsan är en viktig och integrerad del i skolan, med ett bra elevhälsoteam med kurator, skolsköterska, speciallärare och skolledare. Elevhälsoteamet arbetar hälsofrämjande samt erbjuder särskilt stöd.

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!