VANLIGA FRÅGOR

Hur loggar jag in i skolplattformen Quiculum?

Klicka på: Quiculum.

Elever loggar in via Google: fornamn.efternamn@jarvgym.se

Vårdnadshavare loggar in via Bank ID. I Quiculum kan ni följa era barns skoldagar. Du kan även ladda ner mobilappen Quiculum och välja Järvsögymnasiet, därifrån sköter du enkelt sjukfrånvaro. Det går även bra att ringa till oss för att anmäla sjukfrånvaro. Ring mellan kl 8:00 – 9:30 på 0651-12131.

Hur söker jag till Järvsögymnasiet?

Det kan se olika ut beroende på var i landet du bor. Du kan fråga din studie- och yrkesvägledare eller vända dig till oss om du behöver hjälp. Bor du i Hälsingland, Gävleborg eller Dalarna söker du som vanligt via Dexter. Du som bor på andra platser i landet uppger du vid ansökan:

  • Skolnamn: Järvsögymnasiet
  • Skolkod: 2116
  • Programkod: HTHUT, ESEST, NBNAT, NBDJR eller TEINF

HT för affärsutveckling. ES för digital medieproduktion på det estetiska programmet. NBNAT för äventyr på naturbruksprogrammet, NBDJU för djurvård på naturbruksprogrammet. TEINF för digital medieproduktion teknikprogrammet samt ingenjörsvetenskap.

  • Är du intresserad av elevboende? Maila oss så får du veta mer.
  • Buss- och tågkort fungerar lika som för kommunala skolor.
  • Du har även möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg via CSN.

Du är välkommen att vända dig till oss för frågor kring hur du söker till Järvsögymnasiet, info@jarvgym.se eller 0651-121 31.

Var ligger skolan?

Mitt i Järvsö på Stationsgatan 27 – centralt i Järvsö och 75 meter från järnvägstationen. Skolans läge är viktigt för oss eftersom kommunikationerna med buss och tåg är jätteviktiga. Byggnaden är en historisk byggnad i Järvsö, som byggdes på 1950-talet och huserade då den lokala polisen.

Vad behöver jag för att vara behörig till de olika utbildningarna?

För att bli antagen till affärsutveckling, äventyr och djurvård behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska och godkända betyg i minst fem andra ämnen.

För att bli antagen till estetisk media, teknisk media och ingenjörsvetenskap behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska och godkända betyg i minst nio andra ämnen. För teknikprogrammet ska tre av de nio övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Är det bra mat på Järvsögymnasiet?

Vi har superbra mat på Järvsögymnasiet, all mat är lagad från grunden i grannorten Ljusdal. Golfrestaurangen i Ljusdal levererar och lagar mat från grunden med så mycket lokala produkter som möjligt. De värnar, precis som Järvsögymnasiet, om miljö och kvalité och använder enbart svenskt kött och svenska mejeriprodukter i matlagningen.

Sen erbjuder vi alltid gratis frukt till våra elever och personal varje dag!

Hur söker jag arbete på Järvsögymnasiet?

Skicka in din intresseanmälan till oss på info@jarvgym.se. Gärna med en personlig beskrivning av dig själv, dina meriter och utbildningar.

Finns det fullständigt elevhälsoteam?

Ja, elevhälsan är en viktig och integrerad del i skolan, med ett bra elevhälsoteam med kurator, skolsköterska, specialpedagog och skolledare. Elevhälsoteamet arbetar hälsofrämjande samt erbjuder särskilt stöd.

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!