VANLIGA FRÅGOR

Var kommer skolan ligga?

Vi startar vår skolverksamhet på Stationsgatan 27 – alldeles centralt i Järvsö och väldigt nära järnvägstationen. Läget har hela tiden varit viktigt för oss eftersom kommunikationerna med buss och tåg är jätteviktiga. Byggnaden är en historisk byggnad i Järvsö, som byggdes på 1950-talet och huserade då den lokala polisen. De senaste åren har byggnaden fungerat som kontor för olika aktörer och som mötesplats i och med Järvsö Workspace. Från och med augusti 2021 flyttar Järvsögymnasiet in.

Vad behöver jag för att vara behörig till de olika utbildningarna?

För att bli antagen till Affärsutveckling och turism och Äventyrsturism behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska och godkända betyg i minst fem andra ämnen.

För att bli antagen till Digital medieproduktion och Ingenjörsvetenskap behöver du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, matematik, engelska och godkända betyg i minst nio andra ämnen. För teknikprogrammet ska tre av de nio övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Hur gör jag för att välja spår?

Du som söker till Affärsutveckling och turism eller Äventyrsturism på Hotell- och turismprogrammet kommer att få välja Spetskompetensspåret eller Högskolespåret när du börjar hos oss. Det valet kan inte göras via antagningsenheten. Vi hjälper dig med det när du är antagen.

Hur ser rekryteringsprocessen av personal ut?

Vi får hela tiden intresseanmälningar, vilket är superkul! Intresset är stort. Under mars-maj träffar och intervjuar vi många engagerade och kompetenta lärare och vi kommer att lägga stor vikt vid val av personal oavsett om det handlar om lärare, elevhälsan eller servicepersonal. Vi söker legitimerad personal med ett brinnande intresse för sitt område och personer som känner att de vill och kan utvecklas tillsammans i Järvsögymnasiets anda. Hör gärna av dig till oss om du är intresserad.

Finns det planer på att införa en idrottsprofil? Att kombinera studier med en satsning inom t ex längdskidor, alpint eller cykel?

Vi vill verkligen ha alla dörrar öppna för skolans utveckling och i synnerhet med inriktningar som ligger i linje med Järvsös utbud. Här finns bästa tänkbara möjligheter för just längdskidor, alpint, cykel och andra outdooraktiviteter. Idag har vi kontakt med en utbildad elittränare som även är legitimerad lärare så förutsättningarna är goda om intresset finns hos eleverna. Det finns dessutom ett förslag från regeringen om att skrota NIU-utbildningarna i landets skolor. Med en sån förändring ritas kartan om och det blir likvärdigt för alla utbildningsanordnare att profilera sina utbildningar. Det ser vi som mycket positivt.

Kommer det att finnas ett fullständigt elevhälsoteam?

Elevhälsan kommer att vara en viktig och integrerad del i skolan, med ett bra elevhälsoteam med kurator, skolsköterska, speciallärare och skolledare. Elevhälsotemat ska arbeta hälsofrämjande samt erbjuda särskilt stöd.

Hur stort elevantal totalt planeras?

De preliminära söksiffrorna för höstterminen visar på 45 elever fördelat på alla utbildningar. Vi har en bra blandning av elever från närområdet och från riket, viket är jätteskoj. Är du intresserad av boende kan du kontakta oss på 073-8294474 eller på info@jarvgym.se.

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!