JÄRVSÖ – EN UNIK PLATS

Järvsö är unikt med alla sina arenor för outdoorsport med alpin skidåkning i Järvsöbacken, downhill och crosscountry i Järvsö Bergscykelpark och forspaddlig/forsränning med Upplev Järvsö. Dessutom har vi zipline och höghöjdsbanor i Orbaden hos Orbaden Zip & Climb. Det här ger en unik möjlighet för vår utbildning Äventyrsturism och en oslagbar krydda till våra andra utbildningar också.

Atmosfären är oslagbar. Järvsö andas framtid, utveckling och entreprenörskap. Oavsett vem man pratar med slås man av framåtandan, entusiasmen och välkomnandet av nya idéer. Viljan till att göra det bästa och att man inte är rädd för besväret att ta sig dit utmärker Järvsö.

Det här är en så viktig faktor utifrån de tankar vi har om en skola i samspel med näringslivet och hela bygden. Fler har känt det här och dragit sig till Järvsö de senaste åren. Därför finns spetskompetens inom så många områden.

Vi på Järvsögymnasiet brinner för skola och betydelsen av skolgången hos alla elever. En skola som har tydliga mål och vill skapa bästa tänkbara förutsättningar för varje elev är en självklar utgångspunkt för oss. Det ska vara roligt att studera och utvecklas. I Järvsö finns de bästa förutsättningarna för just det. Man känner sig välkommen i Järvsö. Det är här man vill vara och utvecklas!

Lärare av högsta klass och proffs från branschen

Järvsögymnasiet har turen att redan innan skolstart vara en attraktiv arbetsplats. Vi handplockar de människor vi ser ska ge dig som elev den bästa möjliga utbildningen. Vi från skolledningens sida har höga ambitioner. Vi ska vara den bästa och mest attraktiva skolan när det kommer till turismutbildning i landet. Vi ska vara en kreativ arbetsplats i samtiden. Då behövs lärare, föreläsare, företagsrepresentanter och APL-handledare som levererar just det.

Entreprenörskap

Alla elever på Järvsögymnasiet läser entreprenörskap som ger god grund för att sedan driva ett eget företag. Vi ser stort värde i att ge dig som elev möjlighet att förverkliga dina idéer och drömmar. Alla program på skolan arbetar med Ung Företagsamhet, UF. Du får under ett läsår starta, utveckla och driva företag tillsammans med andra elever med samma ambitioner.

Kreativitet – utbildning i samspel med branschen

På Järvsögymnasiet arbetar vi ur flera aspekter tillsammans med de olika branscherna. Proffs från branschen föreläser, inspirerar och skapar tillsammans med våra lärare verklighetsbaserat och kreativt lärande.

Du som läser Äventyrsturism eller Affärsutveckling och turism kommer dessutom att ha arbetsplatsförlagt lärande, APL, i minst 15 veckor där du får utveckla dina kunskaper i samspel med branschen. Både vi som skola och våra samarbetspartners i branschen har höga krav på oss själva när det gäller att leverera den bästa, mest lärorika och givande praktiken för just dig. Alla praktikplatser har en genomtänkt plan för hur just du ska få så mycket med dig som möjligt under din APL.

Medvetenhet

Att vara medveten är att i vid mening känna till vad som rör sig i samtiden, såväl nära och i oss själva som globalt. Vi lever i en tid av global uppvärmning till följd av vårt sätt att leva. Vi har många aspekter av ojämlikhet som fortfarande finns kvar i vår samtid. Järvsögymnasiet är en medveten skola och du som elev kommer att tas med in och ges värdefulla kunskaper och tankesätt, både för din egen mänskliga del och för att bättre förstå vår samtid och därigenom kunna bidra och göra karriärsval utifrån denna insikt. Du kanske startar ett företag som ligger i tiden och därför blomstrar, eller söker dig till en framtidsbransch eftersom du förstår vår samtid.

Du är en viktig del av skolan

Du som elev på Järvsögymnasiet är en viktig del av skolan. På en mindre skola kommer alla varandra nära, både lärare och elever och man blir sedd som elev. En familjär känsla gör också att vi bryr oss om varandra och tar hand om och både stöttar och pushar varandra. På Järvsögymnasiet får och ska alla vara sig själva, det är mångfalden som gör helheten.

Järvsögymnasiet – det är här ditt äventyr börjar!

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!