JÄRVSÖGYMNASIET

Järvsögymnasiet är en fristående gymnasieskola som erbjuder gymnasieutbildning för elever från hela Sverige. Vi har riksintag och hos oss har du möjlighet till högskolebehörighet på samtliga program. Järvsögymnasiet genomsyras av våra tre ledord kreativitet, medvetenhet och entreprenörskap.

I augusti 2021 fylldes skolan av våra allra första pionjärer och Järvsögymnasiet slog upp portarna för första gången – nu är äventyret igång!

Intresserad av Järvsögymnasiet?

Läs mer om våra utbildningar i vår broschyr Dags att göra gymnasievalet 2022 eller under rubriken Våra utbildningar och passa på att besöka oss på en prova på dag.

Prova på att vara elev för en dag

Går du i nian och vill prova på en dag på Järvsögymnasiet? Då är du välkommen som att prova på att vara elev för en dag. Du får följa med på lektionsbesök, känna in stämningen på skolan, träffa våra lärare och testa vår goda mat.

Du bokar “elev för en dag” själv eller med hjälp av din SYV. Du når oss på info@jarvgym.se eller via telefon 0651 – 121 31.

Väl mött och hjärtligt välkommen till oss på Järvsögymnasiet!

Så söker du till Järvsögymnasiet

Längst ner på sidan hittar du info om hur du söker till Järvsögymnasiet!

Gymnasievalet 2022

Kika in vår broschyr Dags att göra gymnasievalet 2022

Kreativ, medveten och modig

Vi är en kreativ, medveten och modig skola. Här drivs vi av vision och energi att göra skillnad.

För att vara kreativ och medveten krävs ofta mod. Mod att göra skillnad. Vi vill ge alla våra elever stora möjligheter framåt i livet. För att nå dit krävs kreativa och medvetna val. Ett av våra medvetna val är bland annat att välja bra verktyg som ger dig optimala förutsättningar, så oavsett utbildning kommer du arbeta med nya MacBook Air M1. Det kommer ge dig bra förutsättningar för ditt lärande, det är vi säkra på.

Kreativitet 

Medvetenhet

Entreprenörskap

Affärsutveckling och turism

Digital medieproduktion

Ingenjörsvetenskap

Äventyrsturism

Starka samarbetspartners

På Järvsögymnasiet arbetar vi tillsammans med branschen och skapar högkvalitativa utbildningar oavsett vilken utbildning du väljer hos oss. Vi är stolta att arbeta tillsammans med aktörer som Järvsöbacken, Järvsö Bergscykel Park, Järvsöguiderna, Upplev Järvsö, Järvsöbaden och många fler!

Så söker du till Järvsögymnasiet

Du är välkommen att vända dig till oss för frågor kring hur du söker till Järvsögymnasiet. Det kan se olika ut beroende på var i landet du bor. Du kan även fråga din studie- och yrkesvägledare, SYV, om hjälp. Bor du i Hälsingland, Gävleborg eller Dalarna söker du som vanligt via Dexter. Du som bor på andra platser i landet uppger vid ansökan:

  • Skolnamn: Järvsögymnasiet
  • Skolkod: 2116
  • Lägeskommun: Ljusdal
  • Programkod: HT, ES eller TE

HT för Affärsutveckling och turism samt Äventyrsturism.
ES för Digital medieproduktion
TE för Digital medieproduktion samt Ingenjörsvetenskap.

  • Är du intresserad av elevboende? Maila oss så får du veta mer.
  • Buss- och tågkort fungerar lika som för kommunala skolor.
  • Du har även möjlighet att ansöka om inackorderingstillägg via CSN.

Kontakta oss på info@jarvgym.se eller telefon 0651 – 121 31.

JÄRVSÖ – EN UNIK PLATS

Atmosfären i Järvsö är oslagbar. Järvsö andas framtid, utveckling och entreprenörskap. Framåtandan, entusiasmen och välkomnandet av nya idéer präglar Järvsö. Viljan till att göra det bästa och att en inte är rädd för besväret att ta sig dit utmärker Järvsö.

Det här är viktiga faktorer utifrån de tankar vi har om en skola i samspel med branschen och hela bygden. Järvsö är dessutom unikt med alla sina arenor för outdoorsport med alpin skidåkning, varierad cykling med downhill, crosscountry och pumptracks, vatten och forsar för paddling, forspaddlig och forsränning, berg och höjder för klättring, höghöjdsbanor och via ferrata och inte minst en fantastisk natur för rekreation, vandring och upplevelser. I Järvsö finns även en bred kultur och ett gediget kulturarv. Det här ger unika möjligheter för vår utbildning Äventyrsturism och en häftig krydda till våra andra utbildningar också.

Vi på Järvsögymnasiet brinner för skola och betydelsen av skolgången hos alla elever. En skola som har tydliga mål och vill skapa bästa tänkbara förutsättningar för varje elev är en självklar utgångspunkt för oss. Det ska vara roligt att studera och utvecklas. I Järvsö finns de bästa förutsättningarna för just det.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Låter det intressant?

Hör av dig så kan vi berätta mer!