Nya utbildningar på Järvsögymnasiet

Skolverket har gett klartecken för Järvsögymnasiet att bedriva två nya utbildningar, naturturism och djurvård under naturbruksprogrammet.

– Det här är jättekul och ett fint kvitto på vårt arbete från Skolinspektionen, säger en glad Dennis Laurén.

Naturturism är en given utbildning i Järvsö som ort och med Järvsögymnasiet som bas. I Järvsö har vi de allra bästa förutsättningarna för att bedriva en bred utbildning inom olika äventyrsgrenar inom naturturism. Vi kommer satsa stort på olika cykeldiscipliner och ge eleverna en bred bas att stå på efter gymnasiet. I Järvsö finns väletablerade namn inom cykel, alpint, fors och klättring. Bättre plats och förutsättningar är svårt att finna för den som vill ha en utbildning inom äventyr med cykel (downhill, XC, enduro), klättring, alpint,  fjällguide och fors.

Djurvårdsutbildningen kommer ha ett nära samarbete med Järvzoo och förbereda studenterna mot arbete inom djurpark eller för vidare studier till biolog, veterinär, läkare, djurskötare, agronom osv.

– Superkul att kunna förena en av Sveriges finaste djurparker Järvzoo med vår gymnasieutbildning här på Järvsögymnasiet, säger Johanna Laurén som ser fram emot skolans nya utbildningar, och berättar att de nya utbildningarna precis som de befintliga passar bra i Järvsö eftersom alla har stark förankring i branscherna på orten och är viktiga utbildningar för framtiden.